KATEGORI
forrige
Æresmedlem skipsreder Morten Wilhelm Wilhelmsen har kastet anker. 
neste
Tønsberg Sjømannsforening i koronakrise.

publisert av


../innovaeditor/assets/Sjomann/20160823_192038a.png

Minneord æresmedlem sjøkaptein Ole Magnar Brynjulfsen.
Det var med stort vemod og sorg vi i Tønsberg Sjømannsforening mottok meldingen om at vårt kjære æresmedlem, sjøkaptein Ole Magnar Brynjulfsen hadde kastet anker; 85 år gammel.
Sjøkaptein Ole Magnar Brynjulfsen ble medlem av Tønsberg Sjømannsforening i 1974, og med det et av våre medlemmer med lengst fartstid i foreningen.
Oles engasjement og aktivitet i foreningen er formidabel, så her hadde det nok vært enklere å nevne noe han ikke hadde deltatt i, enn alt det han har drevet med i foreningen. Jeg nevner noe av hans brede engasjement.
Han har vært foreningens formann, hatt flere andre styreverv og deltatt i foreningens underkomiteer, han satt i styret i stiftelsen Tønsberg Sjømannshjem og han var styremedlem i Sjømannsforeningenes Landsforbund.
Ole var formann i arrangementskomiteen for foreningens 150-års-jubileum i 1996, og hans grundighet og orden skal vi dra nytte av under vårt 175-års-jubileum i 2021.
Ved ervervelsen av Tollboden og ombygging av denne, var Ole med i dugnadsarbeidet fra dag en, og også her gjorde han en formidabel innsats. Han var også mannen bak vårt store register over rederier og fartøy.
Bacalaofestivalen som arrangeres hvert år i foreningens regi og som har blitt et populært kulturarrangement i byen vår, er Oles mesterverk. Han var arkitekten bak arrangementet og ledet hele organisasjonen helt frem til 2018. Han bar tittelen; »Bacalaogeneralen» med verdighet.
Oles nøyaktighet og ordentlighet ble lyttet til og verdsatt i alle foreningens fora. Hvis det var noe vi lurte på, så måtte vi spørre Ole.
Ole Magnar Brynjulfsens innsats i Tønsberg Sjømannsforening ble selvsagt lagt merke til, og i 2009 ble han tildelt foreningens Hedersmerke med Diplom, og i 2013 ble han utnevnt til Æresmedlem, en utmerkelse som var meget vel fortjent.
Vi har mistet et respektert medlem, en bærebjelke i foreningen, en nær venn og en mann av hel ved.
Vi i Tønsberg Sjømannsforening vil minnes hedersmannen Ole Magnar Brynjulfsen og lyser fred over hans minne.
For Tønsberg Sjømannsforening
Tore Simonsen
Publisert i kategorien: Nyheter
ditt navn*

e-postadresse*

kommentarer*
You may use these HTML tags:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

verifiseringskode*
 
forrige
Æresmedlem skipsreder Morten Wilhelm Wilhelmsen har kastet anker. 
neste
Tønsberg Sjømannsforening i koronakrise.