KATEGORI
forrige
Målet er nådd. Gratulerer med ny jomfrutur! 
neste
MS "Rogaland" på veteranbåttreff i Tønsberg

publisert av


../innovaeditor/assets/Sjomann/20190710_160719a_1.png

Veteranbåttreff:  DS "Kysten, MS "Rogaland" og Hardangerjakt "Bertine"

Tønsberg Maritime Kulturforum fant ut tidligere i år at i sommer er det på tide å invitere til en presentasjon av Tønsbergs omfattende maritime historie ved å vise fram hele bredden av båter og skip vi har fra ulike tidsperioder her i Tønsberg. Målet med dette er å bygge opp et bryggelangs besøksmål med maritim kultur som tema.
Dette ville også et veteranskip fra Stavanger være med på og i to dager lå MS «Rogaland» fra 1929 fortøyd langsetter Brygga sammen med DS «Kysten» fra 1909 og Hardangerjakt «Berntine» fra 1890 - verdens eldste seilende ishavsskute.
Sjøfartsmuseet var åpent hver dag, «Kysten» hadde dagsturer onsdag, torsdag og lørdag, på Vikingodden og Brygga ble de arrangert spesielle aktiviteter og roing med «Saga Oseberg» onsdag, torsdag og fredag. Tirsdag og onsdag var det fredete veteranskipet MS «Rogaland» på besøk. Lørdag kl. 1200 dro Saga Oseberg» og «Saga Farmann» på tokt til Telemarkskanalen sammen med vikingskipene «Gaia» og «Åsa» for her å markere sammenslåingen av Telemark og Vestfold. «Kysten» dro på tokt i skjærgården, mens Bacalaofestivalen hadde vært i gang siden kl. 1100. På andre siden av kanalen kunne man besøke Tønsberg Kystkulltursenter.
Tønsberg Maritime Kulturforum er et interessefelleskap for Tønsberg Sjømannsforening, Tønsberg Kystkultursenter v/Loggen Kystlag, Stiftelsen «Berntine, Stiftelsen Oseberg vikingarv, DS «Kysten og Tønsberg Havnevesen. Deres mål er å bidra til å utvikle Tønsberg-området til et nasjonalt maritimt kultursentrum.


Tre av Tønsbergs egne veteranbåter: "Saga Farmann", replica av Klåstadskipet hvor originalen står på Slottsfjellsmuseet, "Kysten" og "Berntine" - verden eldste seilende ishavsskute.


   

Kysten" på tur ut i Nasjonalparken.


   

Vikingodden. Til høyre overrekker fylkesordfører Rune Hogsnes gave i forbindelse med tokt til Telemarkskanalen


   

"Saga Oseberg" og "Saga Farmann" legger ut på tokt til Telemarkskanalen.


   

Tønsberg Kystkultursenter. Snart får de reperbanemuseum i autentiske lokaler.


   

Jan Teigen er førnøyd. Når Jan Petter Bergan og Frode Sundsdal prater sammen, bærer det bud om neste store arrangement i havna: Verdensmesterskapet i Formel 2 racebåter.


De maritme kulturdager ble avsluttet på lørdag med Sjømannsforeningens storslåtte bacalaofest.
Publisert i kategorien: Nyheter
ditt navn*

e-postadresse*

kommentarer*
You may use these HTML tags:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

verifiseringskode*
 
forrige
Målet er nådd. Gratulerer med ny jomfrutur! 
neste
MS "Rogaland" på veteranbåttreff i Tønsberg